Sunday, August 4, 2013

Balik Lewat!!!

Aq mempunyai suatu tabiat di mana setiap kali cuti penggal atau cuti semester...muka nilah yg paling lambat sekali balik....

Kalau kita tgk fenomena student yang mana pantang jerr ada cuti panjang...pagi habis kelas tgh hari dah siap packing dan bertolak balik ke kampung halaman masing-masing...

Bukannya tiket aq habis sebab balik lambat tapi dah TABIAT katakan...hehehe....utk cuti penggal pada sem ni aq dah pecahkan rekod iaitu 5 hari aq memenjarakan diri kat IPG Kampus Darulaman...

Mungkin aq lebih suka tgk reaksi dan wajah-wajah rakan-rakan aq yg x sabar nak balik sbb tu aq sanggup balik lambat...bukan sbb tu jerr...waktu nilah aq dpt bersendirian dan keluar dari kepompong masalah dan merupakan waktu yg paling baik utk aq buat self treatment atau muhasabah diri...

Tapi duduk sorang-sorang ni bosan jugak ea...macam duduk dlm hutan...xd satu kelibat manusia pun....

dan dlm waktu kebosanan yg melampau ni idea-idea giler aq pun tercetus....heheheheh

So nikmatilah kesunyian dan kesepian di IPDA ni....


 Pemandangan di malam hari...hanya aras aq jerr yg bercahaya...aq yg bertugas duk hidup dan padamkan lampu kalo x bergelap laa aq...huhu



Ni pulak pemandangan di waktu siang...kalo jerit bergema...dan xd orang nak bising pun...haha



Kawasan koridor...selalu aq tgk koridor ni penuh dgn budak-budak lepak termasuk aq...tiba-tiba tgk sunyi jerr...


Kawasan parking yg kosong...


Salah satu idea giler...hehe...buka puasa dgn tembikai...kembung perut aq..


Dalam kebosanan tu timbul idea ni...SNAPPING...saja jaa try spec baru...


Akhirnya...setelah 5 hari jadi George of The Jungle...hari ni tanggal 5/8/2013 aq balik...

Dalam waktu buat idea giler tu...sempat lagi aq p cari buah tangan nak bawa balik utk family kat Pekan Rabu....tapi yg x syoknya bila aq balik...terbaca suatu berita di mana Pekan Rabu akan dirobohkan....bukan terus roboh tetapi dirobohkan utk dibangunkan dan dibina semula bangunan Pekan Rabu dan mengambil masa 2 tahun...agak2 sempat x aq shopping kat Pekan Rabu yg baru tu...

Sekian...

Salam Ramadhan dan Salam Perantauan dari anak jati Johor ni.......

ASSALAMUALIAKUM................................................................................................

2 comments:

  1. problem besoorrr bila ada tabiat cemni kan. pelik benor jat. haha

    ReplyDelete